Salı, Ekim 22, 2024
Metin2 Pvp Rehber

Metin2 Pvp Nasıl Oynanır?

Herkese Selam Arkadaşlar;

Metin2 pvp nasıl oynanır? sorusunu yeni başlayan oyuncuların en çok merak ettiği ve aradığı bir sorudur. bir çok platformda oyunun nasıl oynanacağı video ile anlatılsa da bizlerde daha etkili olması için bu yazımızda bahsetmek istedik. bu yüzden bu soruyu sizlere şöyle cevaplamak istiyorum.

Çevrenizdeki arkadaşlarınızdan, önünüze çıkan pvp reklamlarından veya videolardan metin2 pvp oyunu oynadıklarına denk gelmiştirsiniz. metin2 pvp oynamak için öncelikle oyuna kayıt olup, indirmeniz gerekecektir. Günümüzde çok kolay bir şekilde pvp serverlerin sitesinden oyuna kayıt olup, direk indirme linklerini indirebiliyorsunuz. oyunu indirdikten hemen sonra karakterinizi seçiyorsunuz, bazı pvplerde min 4 karakter, max 5 karakter yer almaktadır.

Savaşçı, Sura, Ninja, Şaman, Lycan vb karakterlerdir. Örnek olması açısından Metin2 pvp oyununu başlattığımızda ch (kanal) listesi sağ tarafta olacaktır. seçtiğiniz bir kanalda diyelim ch1 seçtiniz, ch2 arkadaşınız girdiğinde birbirinizi göremezsiniz. birbirinizi görmek için aynı ch’de olmanız gerekmektedir. ve örnek verelim: girdik ch1’e canavar keseceğimiz slotlar dolu ise esc basıp kanal değiştirip ch2, ch3, ch4, ch5, ch6 vb kaç kanal varsa girebiliriz. başlangıçta ch seçip id, şifre yazdığımızda, bize 3 seçenek sunacaktır. Kırmızı Bayrak, Mavi Bayrak, Sarı Bayrak (bu bayraklar tüm pvp serverler da 3 tanedir.) Mavi bayrağı seçtim, Savaşçı karakterini seçip, kendimize özgün bir nick belirledikten sonra oyuna başlıyoruz…

Oyuna girdik öncelikle bizi oyunun arayüzü karşılayacaktır en alt bölümde skilleri yani becerilerimizi, can potu kırmızı iksirimiz, mana potu mavi iksirimizi, slotları üstümüze çekmek için cesaret pelerini vb. gibi sürükleyip koyacağımız bir skill bar bölümü vardır.

Tuş Fonksiyonları: ”ı” tuşu envanterimizi, ”k” tuşu skillerimizi, ”c” tuşu statülerimizi gösterecektir. boşluk tuşu ise saldırı yapacaktır.

Oyunda etrafta npc’ler yani eşya alacağımız tüccar’lar diyebiliriz. bu npc’ler Satıcı, Silah Satıcısı, Zırh Satıcısı, Biyolog, Beceri Öğretmenleri vb. bulunmaktadır. oyunda genel ihtiyaçlarımız için silah, zırh, iksir gibi eşyaları bu npc’lerden temin edebiliyoruz.

ve şimdi yabani köpekleri kesmeye gidiyoruz! genelde bu canavarlar başlangıçta karakterinizin bulunduğu bölgede bulunurlar. kestikçe gelen Exp (tecrübe puanı) ve Yang (oyun parası) elde etmeye başladık. ”c” tuşuna statü bildirimi gelir 4 exp kutucuğu vardır. oranın her 1 tüp dolumun da size statü verir. 4 tüp dolduğunda ise 1 lvl atlamış olursunuz. statü sıralaması savaşçı için; 1- Str 2- Hp 3- Dex 4- İnt şeklindedir. 5 level (seviye) olduğumuzda artık beceri öğretmenlerine gidebiliriz şehrin ortasında sol taraftadırlar. köy gardiyanının sol tarafında Savaşçı açtığımız için 2 tür yetenek öğrenebiliriz. 1- Bedensel 2- Zihinsel not: bazı pvp’lerde beceriler öğretmene gitmeden 5 level olduğunuzda önünüze gelen ekrandan alabiliyorsunuz. eğer oldschool (zor) pvp server oynamıyorsanız skilleriniz en düşük master seviyesinde olacaktır. bu arada skiller (beceriler) 3 aşamadan oluşur. Master, Grand, Perfect…

Bedensel seçiyorum, bizim kullanacağımız skiller ise sırasıyla 1. Hava Kılıcı 2. Öfke 3. Kılıç Çevirme 4. Üç Yönlü Vuruş 5. Hamle

ve artık oyunun mantığını kavramaya hazırsınız! Metin2 pvp başlangıcınız hazır. bir sonraki yazımızda ise diğer yapmanız gerekenleri yazacağım. şimdiden iyi oyunlar!